fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Veganski tatarski biftek

Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti in bo navdušil tudi tiste, ki prisegajo le na tistega pravega iz mesa.

Skupni čas1 ura

Sestavine

  skodelice namočenih indijskih oreščkov
 ½ skodelice kuhane rjave ekološke leče
 ½ skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejanih)
 1 manjša čebula
 1 česen
 ½ čajne žličke paprike v prahu
 1 čajna žlička kaper
 6 žlic olivnega olja
 Svež peteršilj
 Košček čilija
 2 manjši kisli kumarici
 Mleta kumina
 Sol in poper

Navodila

1

V vodo namočimo indijske oreščke

2

Če slučajno nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe paradižnike, katere prv tako namočimo v toplo vodo.

3

Pristavimo vodo za kuhanje leče in lečo skuhamo.

4

Narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.

5

Ko je leča skuhana, jo odcedimo.

6

Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.

7

Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmiksamo.

8

Dobimo čudovit namaz, ki bo zadostil še tako zahtevne gurmane – ne pričakujte okusa mesa.

Namaz lahko postrežemo s pečenim toastom ali kruhom. Po vrhu lahko posujete vložene kapre v kisu.

Pa dober tek.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!