fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Slastna paradižnikova omaka

Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.

Skupni čas4 ur 30 min

Sestavine

 10 kg paradižnika
 5 kg čebule
 5 strokov česna
 250 ml olivnega olja
 Sol
 Kajenski poper
 Bazilika (najbolje sveža, lahko tudi suha)

Navodila

1

Nasekljamo čebulo in česen, paradižnik narežemo na drobne kocke

2

V široko emajlirano posodo vlijemo olivno olje in dodamo čebulo. Počasi pražimo približno 1 uro, da se čebula lepo razpusti. Potem v posodo stresemo narezan paradižnik, 5 celih strokov česna in mešamo.

3

Ko se vse skupaj praži približno 3 ure, dodamo baziliko, sol in poper, ter po potrebi dolijemo še malo olja. Zelo važno je, da zmes neprestano mešamo, da se ne prismodi.

4

Omako vse skupaj kuhamo 4,5 ur (v ta čas so vštete že prve 3 ure, ko omaki še nismo dodali začimb), lahko pa tudi več, kar bo okus omake samo izboljšalo.

5

Ko je omaka kuhana, jo nalijemo v vroče kozarce, zapremo in pustimo čez noč v pečici ali pokrijte z odejo.

Še več receptov za vas

    Rahli slivovi cmoki

    Zima počasi, a vztrajno že trka na vrata – zadnji topli sončni žarki se poslavljajo, drevesa pa se šibijo pod težo sočnih sadežev. Če ne veste, kam z vsemi slivami, poskusite naš recept slivovih cmokov – ti so rahli, okusni in hitri za pripravo. Lahko jih tudi zmrznete, in dodate v svojo ozimnico.

    Preberi več

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

    Teranova mešanica

    Naša Barbara ponuja recept za marmelado, ki je polna antioksidantov in železa. Odlična je za vse, ki se borite s slabokrvnostjo (pa še nesramno dobra je)!

    Preberi več

    Vložena solata iz bučk

    Dobra ozimnica, še boljša zima – vsaj tako mislimo v Krajčku. Če smo jeseni dovolj pridni in si naredimo dovoljšno zalogo okusne hrane, pozimi sploh ne bomo pogrešali vseh dobrot, ki nam jih mati narava podarja poleti. Toplo priporočamo tudi to okisano solatko.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!