fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Rdeče zelje z listi rdeče pese ob fermentirani piri

Sliši se precej eksotično, ampak vam zagotavljamo, da okusi odlično pašejo skupaj. Super recept za martinovo pojedino!

Skupni čas1 ura

Sestavine

Zelenjava
 1 čebula
 6 strokov česna
 ½ glave rdečega Zelja
 Šop listov rdeče pese
 (Ghee) maslo
 Voda
 Sol
Pira
 2 skodelici pire
 ½ čebule
 (Ghee) maslo
 Voda
 Sol

Navodila

Priprava - pira
1

Piro namočimo v slano vodo in pustimo 2 dneva. Vmes lahko vodo enkrat ali dvakrat zamenjamo. Spremljamo, kdaj spremeni vonj. Ko se začne fermentacija, dobi malo sirni vonj, vendar ne pustimo, da postane moteč. Če fermentacijo želimo ustaviti, jo damo na hladno.

2

Ko nam je vonj pravi, zamenjamo vodo in jo skuhamo. Kuhamo po občutku, toliko, da nam je dovolj mehka.

3

Nasekljamo pol čebule in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.

4

Dodamo precejeno piro in pražimo 6 minut, oz. po občutku.

Zelenjava
5

Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.

6

Česen nasekljamo na majhne koščke in ga dodamo čebuli. Popražimo.

7

Zelje narežemo na tanke trakove ter še malo nasekljamo. Dodamo ga česnu in čebuli ter zalijemo s približno skodelico vroče vode (po občutku).

8

Liste rdeče pese očistimo in grobo narežemo. Stebla narežemo na manjše koščke in jih takoj dodamo zelju. Mehkejše dele dodamo na koncu. Dušimo, dokler voda dovolj ne izhlapi.

OPOMBA: Pri fermentaciji se predela del glutena in žito postane lažje za prebavo ter ima boljši učinek na ravnovesje kultur v črevesju.

Še več receptov za vas

    Zelena juha

    V Krajčku imamo najraje okusne juhe, ki dobro izgledajo, dobro dišijo in so dobre za naše telo. Barbarina zelena juha je polna antioksidantov, vitaminov in mineralov – popolna za krepitev imunskega sistema.

    Preberi več

    Korenčkova juha

    Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.

    Preberi več

    Pastinakova juha

    Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.

    Preberi več

    Bezgova limonada

    Poleti je naše najnujnejše opravilo najti popolno senco, popolno knjigo, in tako v miru preživeti popoldne. Da pa boste tudi dovolj hidrirani, vam tu izdamo še recept za popolno poletno osvežitev – bezgova limonada!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!