fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Italijanski piškoti Amaretti

Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ''razpokančki'', ki se vam bodo kar stopili v ustih.

Čas priprave25 minČas kuhanja15 minSkupni čas40 min

Sestavine

 300 g mandljev
 200 g sladkorja v prahu
 4 beljaki

Navodila

1

Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu.

2

V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

3

Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo.

4

Piškote pečemo na 180°C 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.

OPOMBA: Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.

Še več receptov za vas

    Zelena rižota

    Dobre stvari se same hvalijo in ta super slastna in zapeljiva rižota to samo potrjuje. Poleg odličnega okusa pa bomo z njo zaužili tudi veliko zelenolistne zelenjave, ki je za naše telo zelo pomembna, saj pomaga graditi naš notranji deževni gozd in krepiti krvni in dihalni sistem. Da o tem, kako sebuje veliko kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka, vitaminov A, C, E in K, vlaknin, folne kisline, klorofila in mnogo drugih mikro hranil sploh ne govorimo. 🙂

    Preberi več

    Juha iz rdeče pese

    Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]