Borovničev sladoled
Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Iz sestavin naredimo testo in ga zvaljamo tanko za nožev rob.
Na ognju zmešamo maslo in sladkor, da narasteta. Namažemo po razvaljanem testu.
Potresimo rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijemo kot rulado in jo razrežemo na štrukeljčke (debele cca 3 cm).
Položimo jih na pekač, v katerem je peki papir in pustimo vzhajati.
Pečico segrejemo na na 200°C in kolačke pečemo 30 minut. Ko zlato porumenijo, jih polijemo z 200 ml vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
Ko se v pečici osušijo jih vzamemo ven in potresemo s sladkorjem.
Vir: 220stopinjposevno
Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?
Recept za popolne brezglutenske brownije, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, vas bodo pa vsekakor navdušili s svojim okusom! Prepričajte se sami!
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Šolski zvonec je že zazvonil in življenje počasi prehaja nazaj na ustaljene tire. Ja, tudi poletje nam počasi maha v slovo. Za tolažbo nam je naša Barbara pripravile te čudovite muffine, ki jih je že njej delala njena babica. 🙂
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)