Čoko kroglice z Rok’s peanutt butter sladoledom in vročo polivko

Čoko kroglice z Rok’s peanutt butter sladoledom in vročo polivko

SESTAVINE

Sestavine:

  • 200g čokolade za kuhanje (mi smo uporabili Cavalier gourmet čokoladne kapljice)
  • Rok’s peanut butter sladoled
  • 1 žlička sladkorja oz. sladila po želji (mi smo uporabili kokosov sladkor Sottolestelle)
  • 200g svežih ali zmrznjenih malin (oz. sadja po želji)
  • vodo

Za izdelavo čokoladnih modelov bomo potrebovali silikonasto posodo s polkroglami ter metlico.

Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.

PRIPRAVA

Čoko kroglice z Rok’s peanut butter sladoledom in vročo polivke

V večji posodi zavremo vodo in vanjo položimo manjšo posodo v kateri bomo stopili čokolado. Ko je čokolaa stopljena, z njo na debelo premažemo silikonasto posodo. Pri mazanju pazimo na obrobo. Nato silikonasto posodo na hladno, dokler se čokolada popolnoma ne strdi. Med tem časom pripravimo vročo polivko. Maline (oz. sadje, ki ste si ga izbrali), skupaj z 0,4cl vode in eno žličko sladkorja oz. sladila po želji, zmešamo in damo na štedilnik. Mešamo ves čas, da se maline ne pričnejo zažigati. Ko se maline čisto razpustijo, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.

Ko je čokolada v silikonastih posodicah popolnoma strjena, čokoladne kroglice previdno odstranimo iz silikonaste posode. Pri serviranju, na krožnik najprej naložimo pol žličke stopljene čokolade. nato na čokolado postavimo spodnji del kroglice. V njo damo eno kepico Rok’s peanut butter sladoleda in prikrijemo z zgornjo plastjo kroglice. Tik pred serviranjem jo prelijemo z vročimi malinami.

Za lažje razumevanje, tukaj še povezava do videa, kjer je Rok to slastno sladico ustvaril sam:

NUTLOG #14: Peanut Butter Ice-Cream Chocolate ball 🍦🍫

NUTLOG #14: Peanut Butter Ice-Cream Chocolate ball 🍦🍫Peanut Butter Ice-cream at it's finest form – Melting Chocolate Ball with Ice Cream Inside. Could you resist it? I know I can't 😋

Objavil/a Rok's nut butter dne 1. februar 2018

Pa dober tek!