fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Veganska orehova potica

Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj - orehovi potici!

Čas priprave3 ur 20 minČas kuhanja40 minSkupni čas4 ur

Sestavine

Testo
 100 ml rastlinskega napitka
 1 vrečko suhega kvasa
 250 g presejane moke (po izbiri)
 ½ čajna žlička soli
 Ekološka limonina lupinica
 40 g trsnega sladkorja
 50 ml veganske smetane
 50 ml oljčnega olja
Nadev
 200 g mletih orehov
 100 ml rastlinskega napitka
 50 ml veganske smetane
 1 žlica kakava ali veganskega čokoladnega namaza (nekateri dajo še žlico marelične marmelade)
 1 žlica ruma
 Rozine (po želji)

Navodila

1

Orehe zdrobimo in jih na hitro pokuhamo v rastlinskem napitku in smetani. Dodamo preostale sestavine za nadev in dobro premešamo. Če je nadev slučajno preredek, mu lahko dodamo pšenični zdrob oz zdrob po izbiri (pirin).

2

Potem vzamemo kvas, ga stresemo v mlačen rastlinski napitek in pustimo vzhajati. Dokler pripravek vzhaja, preostale suhe sestavine zmešamo v večji posodi. V sredini nastale mase naredimo vdolbinico, kamor damo vzhajan kvas in preostale mokre sestavine. Dobro pregnetemo, ločimo v 2 hlebčka (za dve potici) in dobro razvaljamo. Valjanje je najlažje na prtu, da potem tudi lažje zvijemo testo.

3

Razvaljano testo enakomerno namažemo z nadevom in zavijemo (5 cm od roba testo pustimo nenamazano, da se lepše zaključi – da nadev ne beži ven).

4

Potico položimo v predhodno namaščen pekač in postavimo v pečico, segreto na 50ºC, za 30 minut, da vzhaja.

5

Nato pečico nastavimo na 200ºC in pečemo 20 minut. Naslednjih 10 minut temperaturo zmanjšamo na 175ºC, zadnjih 10 minut na 150ºC (peka torej traja vsega skupaj 40 minut).

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!