fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Pita s figami – Galetta

Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!

Čas priprave30 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura

Sestavine

Testo
 220 g (polnozrnate) pirine moke
 15 g sladkorja v prahu
 1 jajce
 100 g zmehčanega masla
 Ščepec soli
 Sok pol limone
Nadev
 300 g svežih fig
 1 žlica masla
 1 žlica medu
 1 žlica limoninega soka
 1 Sveža Buffala mozzarella
 Trsni sladkor

Navodila

1

Iz moke, zmehčanega masla, jajca, sladkorja in soli ugnetemo testo, ki mu na koncu dodamo še sok polovice limone ter ga pustimo, da počiva vsaj 30 minut (zavit v folijo).

2

V kozici stopimo maslo, dodamo 100g fig, žlico limoninega soka in med. Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se fige povsem razpustijo. Preostanek fig narežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti fig.

3

Testo na pomokani površini razvaljamo v nepravilen krog, debeline približno 50mm (za lažje valjanje lahko zgornjo stran testa prekrijemo s papirjem za peko). Razvaljano testo prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Od sredine do približno 10 cm od roba, testo nadevamo najprej z razpuščenimi, potem pa še svežimi figami. Nato rob testa zavihamo čez fige proti notranjosti galette ter ga obdamo s kristalnim sladkorjem. Pečemo pri 200°C, 30 minut. Galetto pred serviranjem obložimo še s koščki sveže mocarele.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]