fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Nekvašen pirin kruh

Če prisegate na domačo peko kruha in želite poskusiti nekaj novega, je ta recept za vas!

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Sestavine

 400 g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
 200 ml mineralne vode
 1 vrečka vinskega kamna
 2 žlica olivnega olja
 Ščepec soli (po želji)
 Pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)

Navodila

1

Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj.

2

Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo (najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.

3

Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.

4

Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.

5

Pečemo približno 1 uro, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo dokler se ne shladi.

Še več receptov za vas

    Hokaido latte

    V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.

    Preberi več

    Curry veganska juha

    Curry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi – božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. 🙂

    Preberi več

    Bučni vaflji

    Priljubljena belgijska sladica/zajtrk z Barbarinim jesenskim pridihom. Brez skrbi, če nimate pekača za vaflje! Barbara pravi, da iz testa lahko naredite tudi ameriške palačinke!

    Preberi več

    Rahli slivovi cmoki

    Zima počasi, a vztrajno že trka na vrata – zadnji topli sončni žarki se poslavljajo, drevesa pa se šibijo pod težo sočnih sadežev. Če ne veste, kam z vsemi slivami, poskusite naš recept slivovih cmokov – ti so rahli, okusni in hitri za pripravo. Lahko jih tudi zmrznete, in dodate v svojo ozimnico.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]