Loading Dogodki

Polja sivke – promocija izdelkov domače kozmetike

september 23, 2017 @ 09:00 - 13:00
  • Dogodek ste zamudili. Obiščite nas na prihajajočih dogodkih.

Polja sivke – promocija izdelkov domače kozmetike

V sobotni promociji se bo predstavila gospa s svojo znamko izdelkov, ki sliši na ime Polja Sivke.

Predstavila bo pester izbor domačih kozmetičnih izdelkov iz sivke, katerih avtorica je sama. Kako bo svoje izdelke gospa predstavila, se pridite prepričati sami na sobotni promociji 😉

 

 

Kratek opis njene zgodbe:

˝Začelo se je leta 2001 z urejanjem domačega vrta, ko mi je Milan, pri katerem sem kupovala različne sadike predlagal naj posadim dva grmička sivke.

Sivka? Sivka in naše mrzle zime?

Prepričal me je, dva grmička gor ali dol. Tedaj nisem vedela, da sem kupila in nasadila Lavandulo Angustifolio, pravo sivko in ne križanca in da je ta dovolj odporna in da me bo omamila s svojim vonjem, lepoto in vzdržljivostjo.
Naslednjo pomlad sem kupila še 35 grmičkov in čez leto še 45 in ker sem mojo sivko vedno pustila, da odcveti, saj je bila lepa tudi s suhimi cvetovi, so njena semena, ki jih je nosila burja, zrasla v grmičke tudi v najbolj nemogočih kotičkih mojega vrta.

Prijateljstvo pa je dajanje in sprejemanje. Dišeče butarice iz sivke, vrečice, blazinice in šopki, ki sem jih ustvarjala in podarjala meni dragim ljudem, ta darila, so sprožila povpraševanje.

Želja, delati nekaj za dušo in srce, je postala že bolj uresničljiva. Obisk ekološke kmetije na Hrvaškem in pogled na njihova čudovita polja sivke sta me prepričala.

Ponuditi nekaj nežnega, lepega, dišečega, zdravega, naravnega, romantičnega sredi tega podivjanega časa.

In tako nastajajo izdelki. Prav vsi so narejeni popolnoma ročno in z veliko skrbnosti.

Moj nasad pri Pomjanu nad Koprom,ki sem ga leta 2011 zasadila, mi vsako leto podari eksplozijo vijoličnih cvetov, romantičnih metuljev, skrbnih čebelic, brenčečih čmrljev… Lepote ne prežene niti boleči hrbet. Hvala prijatelji,ki mi pomagate,ko je dela največ. Brez vas pač ne bi šlo. V vsakem šopku,ki ga naredim, je med modrovijoličnimi cvetovi in nežnim trakom iz satena vpleteno tudi vaše prijateljstvo.

Kaj je najlepše?

Ko odprem lesen zabojček z vzorci,ki jih želim predstaviti in zadiši…ljudje primejo v roke eno od naravnih mil, vrečico ali blazinico, karkoli, povohajo in čas se ustavi za trenutek. In nasmeh. Vedno nasmeh! Obred, ki se vsakič znova ponovi.˝

 Diana Sedmak, ustanovitelja znamke Polja Sivke

Podrobnosti

Datum: september 23, 2017
Čas: 09:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Lokacija: Trgovina Krajček
Naslov: Poštna ulica 6
4000 Kranj, Slovenia

+ Google zemljevid
Telefon: 040 871 811
Spletna stran: www.krajcek.si