Loading Dogodki

Degustacija ekološke kmetije Potočnik Poprask

april 28, 2018 @ 09:00 - 13:00
  • Dogodek ste zamudili. Obiščite nas na prihajajočih dogodkih.

Degustacija izdelkov ekološke kmetije Potočnik Poprask

V oktoberski degustaciji bomo predstavili letošnjo ponudbo osvežilnih zeliščnih sirupov. Za sladkosnede smo pripravili slastne domače marmelade iz sadja in zelišč, pridelanih na naši kmetiji ter domače piškotke različnih okusov. Na svoj račun pa boste prišli tudi tisti, ki ste bolj za slano. Poskusili boste naše domače zeliščne omakce iz bazilike, čemaža in še česa. Seveda na svežem domačem kruhu iz krušne peči.

Mogoče pripravimo še kakšno presenečenje, zato nas obiščite na stojnici pred trgovinico. Vabljeni!

Ekološka kmetija Potočnik Poprask se nahaja v naselju Skorno, v občini Šmartno ob Paki, na nadmorski višini okoli 500 m. kmetija je velika približno 14 hektarjev, od tega je polovica gozda. Med obdelovalnimi površinami prevladujejo travinje, njiv imamo 1 hektar. Od leta 2001 smo v ekološki kontroli, leta 2003 smo pridobili certifikat o ekološki pridelavi.
Smo tipična mešana kmetija, kjer je del namenjen živalim, na najboljših delih pa imamo njive. Na kmetiji imamo krave dojilje, krškopoljske prašiče ter dvoriščno in vodno perjad – kokoši, gosi, purane, race in pave. Travniki so porastli s starimi visokodebelnimi sadnimi sortami, med katerimi prevladujejo jabolka. Na manjši njivi gojimo zelenjavo in zelišča za lastno porabo in predelavo.
Na kmetiji najdete pozabljene sorte sadnega drevja, si ogledate kmečko orodje ali opazujete živali v naravi. Lahko pa se enostavno sprehodite čez travnike in uživate v miru in neokrnjeni naravi.

Podrobnosti

Datum: april 28, 2018
Čas: 09:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Lokacija: Trgovina Krajček
Naslov: Poštna ulica 6
4000 Kranj, Slovenia

+ Google zemljevid
Telefon: 040 871 811
Spletna stran: www.krajcek.si